HÄR KOMMER SMARTA RECEPT IN
OCH SAMARBETET MED UNDER TIAN

(Denna sidan är skiss, kopierad från undersidan Havrets väg)

Havre är en helt fantastisk näringskälla att addera till din frukost- och middagsmåltid. Massor av nyttigheter som gör gott för kroppen. Havre är vårt mest näringsrika sädesslag, fullt av bra proteiner och omättat fett. Havre innehåller också betaglukaner – en sorts kostfibrer – som håller magen i trim. Dessutom är havre det enda livsmedel som innehåller avenantramider som är antioxidanter tros kunna skydda kroppen mot inflammationer.

Men, det som gör vår havre extra unik är att den odlas på den bördiga Västgötaslätten – ett av Europas mest näringsrika odlingslandskap. All havre hämtar vi dessutom från närområdet, max 10 mil från vår kvarn i Lidköping. Med våra närodlade havreprodukter gör du därmed ett riktigt hälsosamt och klimatsmart val – det kallar vi Havrepower från Västgötaslätten!

klimatsmart frukost – helt utan tillsatt socker

Börja dagen med hälsosam fullkornshavre till frukost som gör att du känner dig mätt länge och ger dig rejält med god energi oavsett vilka utmaningar som väntar. Ät våra Svenska Havreringar och Frasiga Havreflingor till yoghurt, kvarg eller fil, toppa extra med din favorittopping, gärna med frukt och bär efter säsong. Hur du än gör, gör du en insats för våra svenska bönder, vårt klimat och inte minst för ditt eget välbefinnande. Leta efter våra Svenska Havreringar och Frasiga Havreflingor i din butik!

HAVREN ÄR skördad – och det blev ett bra år!

September 2019

HAVREN ÄR GYLLENE! BONDEN HENRIK SER FRAM EMOT ÅRETS SKÖRD.

Augusti 2019

VÅR EKOBONDE CECILIA TITTAR TILL ÅRETS HAVRE!

Juli 2019

nu växer det fint, vår bonde roland är nöjd!

Juni 2019

vår ekobonde roland är nöjd med grödan!

Maj 2019

Nu är våra bönder igång med vårbruket!

April 2019