I samarbete med stjärnkocken Paul Svensson.

SUSHIRIS PÅ HAVRERIS

• 450 g Frebaco Kvarn Havreris
• 250 g Vatten
• 1,5 dl Äppelcidervinäger
• 1 dl Socker
• 7 g Salt
Gör såhär;
Blötlägg Havreriset i 1 dygn. Häll av blötläggningsvatten. Koka upp Havreriset med 250 g vatten. Sätt på lock och koka sakta i 10 min. Drag av från spisen och låt riset sätta sig i 5 min med locket på. Häll upp Havreriset på en handduk. Kallrör vinäger, socker och salt så allt löses upp. Slå på Havreriset och rör försiktigt runt med en slickepott så att allt blandas. Sätt sedan på lock och låt dra tills det ska användas. Forma sushikuddar.

GARI PÅ KÅLROT

• 1 dl Vinäger
• 30 g Ingefära
• 2 dl Socker
• 2 dl Vatten
• 1/2st Kålrot
Gör såhär;
Koka upp vatten, socker och riven ingefära. Rör i vinäger och låt svalna. Riv i mer ingefära för lite hetta. Skiva kålrot tunt på mandolin och lägg ner i lagen. Blir godare ju längre den får ligga.

”SVENSK SOJA”

• 3 fl Champinjonsoja, Östergärde
• 1 fl Umamifond, Bo Kasper
Gör såhär;
Reducera till hälften och sila.

”SVENSK WASABI”

• 100 g Gröna ärtor
• 1st Pepparrot (råsaftad)
Gör såhär;
Mixa ärtor i en blender med pepparrotsjuice och passera.

CONFITERAD PUMPA

• ½ st Butternut squash
• Matolja
Gör såhär;
Sätt ugnen på 100 grader. Skala pumpan och skiva i 3 mm tjocka skivor. Lägg i ugnsfastform och täck med matolja. Baka i ugn på 100 grader tills mjuk, ca. 30min. Tag ut och låt svalna. Skär pumpan i lagom stora bitar för sushiriset. Krydda med lite salt.

SERVERING

Krama kuddar av Havreriset ca. 4 cm långa. Lägg en liten klick med svensk wasabi på varje (ca ½ tsk) Täck med en pumpaskiva. Toppa med gari på kålrot och servera med sojan.

SUSHI PÅ SVENSKA ED.2

• Frebaco Kvarn Havreris enligt tidigare recept
• Pumpa enligt tidigare recept
• Köp wasabi
• Köp japansk soja
• Köp gari
• Köp Svensk ärtsoja

SERVERING

Krama Havreriskuddar ca. 4 cm. Pensla med wasabi och täck med pumpa. Toppa med gari och servera med soja.

Havre-risgrynsgröt
En smakrik dahl serverat med havreris
Färgsprakande skål med havreris, lårkycklingfilé och ugnsrostade grönsaker
Havreris med curry, grönsaker och smakrika kycklingbullar, serverat med en sojasås
Chili con carne på havreris
Pokebowl på Havreris
Värmande kikärtsgryta med spenat
Röd curry med luftigt Havreris
Bolognese med Havreris
Sushi på svenska – av Svenskt Havreris
Risotto på havreris
Grönsakschili med curryrostade kikärter och havreris
Pilaff Kvarngryn
Mexikansk gryta med matvete och mangosallad
Kamutvetesallad med halloumi
Poké bowl med vattenmelon och råris
Matdurumsallad med sparris och jordgubbar
Mathavresallad med kantareller, getost och rödbetor
Marockansk aubergin- och kikärtsgryta – av Svenskt Havreris
Kåldolme 2020 – av Svenskt Havreris
Kokosris med havrekrokant och havtorn – av Svenskt Havreris
Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse