Grönsakschili med curryrostade kikärter och havreris

• 4 dl ris
• 3 dl kikärter eller gula ärtor
• 5 stora tomater
• 2 klyftor vitlök
• 1 gul lök
• 1 svartkål
• 1 röd chili
• 1 tsk kummin
• 1 kanelstång
• 1 tsk hel kardemumma
• Socker och salt efter behag
• Curry och matolja efter behag
• Kantareller eller annan svamp
• 2 rödlökar

Dela tomaterna, rosta i ugn på 250 °C tillsammans med chili, gul lök och vitlök tills tomaterna börjar bli svarta. Mixa till en slät sås och låt småkoka i ca 20 min tillsammans med kryddorna, smaka av med salt och socker. Skär svartkålen i mindre bitar som du steker i olja på hög värme tills den är krispig. Lägg upp på hushållspapper och salta. Blanda de kokta ärterna med curry, salt och olja och lägg på en plåt och rosta på 180 °C i ca 10 min. Stek valfri svamp till garnering.

Tillbehör – picklad rödlök

Skiva rödlökarna tunt och koka en lag av 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Låt lagen svalna och slå den över löken.

Havre-risgrynsgröt
Färgsprakande skål med havreris, lårkycklingfilé och ugnsrostade grönsaker
Havreris med curry, grönsaker och smakrika kycklingbullar, serverat med en sojasås
Chili con carne på havreris
Pokebowl på Havreris
Värmande kikärtsgryta med spenat
Röd curry med luftigt Havreris
Bolognese med Havreris
Sushi på svenska – av Svenskt Havreris
Risotto på havreris
Grönsakschili med curryrostade kikärter och havreris
Pilaff Kvarngryn
Mexikansk gryta med matvete och mangosallad
Kamutvetesallad med halloumi
Poké bowl med vattenmelon och råris
Matdurumsallad med sparris och jordgubbar
Mathavresallad med kantareller, getost och rödbetor
Marockansk aubergin- och kikärtsgryta – av Svenskt Havreris
Kåldolme 2020 – av Svenskt Havreris
Kokosris med havrekrokant och havtorn – av Svenskt Havreris
Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse