4-6 portioner

• 4 dl mathavre
• 4 färska rödbetor
• 200 g / 1 liter färska kantareller eller valfri svamp
• 3 msk smör
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2-4 stjälkar grönkål, hackade
• 100 g getost, smulad
• 4 msk rostade valnötter
• 1 näve dill, finhackad

Dijon dressing
• 4 msk olivolja
• ½ citron, saft
• 1 msk dijon senap
• 1 msk honung
• ½ tsk salt

Gör såhär;
Koka upp mathavren enligt instruktionerna på förpackningen.
Skölj och skrubba rödbetorna noggrant. Lägg rödbetorna i kokande saltat vatten och låt puttra i 15-20 minuter, eller tills de är mjuka inuti. Skölj snabbt i kallt vatten, skala och skär i mindre bitar.
Stek kantarellerna i en torr medelvarm stor traktörpanna och låt vätskan koka in. Lägg i smör, vitlök och en nypa salt och låt steka i ungefär 5 minuter. Lägg i grönkålen mot slutet av tiden och stek snabbt tills den är krispig.
Arrangera mathavren på ett serveringsfat, vispa ihop dijondressingen och blanda ner i havren. Fördela rödbetor, kantareller och grönkål över havren. Toppa med smulad getost, valnötter och finhackad dill. 

Havre-risgrynsgröt
Färgsprakande skål med havreris, lårkycklingfilé och ugnsrostade grönsaker
Havreris med curry, grönsaker och smakrika kycklingbullar, serverat med en sojasås
Chili con carne på havreris
Pokebowl på Havreris
Värmande kikärtsgryta med spenat
Röd curry med luftigt Havreris
Bolognese med Havreris
Sushi på svenska – av Svenskt Havreris
Risotto på havreris
Grönsakschili med curryrostade kikärter och havreris
Pilaff Kvarngryn
Mexikansk gryta med matvete och mangosallad
Kamutvetesallad med halloumi
Poké bowl med vattenmelon och råris
Matdurumsallad med sparris och jordgubbar
Mathavresallad med kantareller, getost och rödbetor
Marockansk aubergin- och kikärtsgryta – av Svenskt Havreris
Kåldolme 2020 – av Svenskt Havreris
Kokosris med havrekrokant och havtorn – av Svenskt Havreris
Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse