I samarbete med stjärnkocken Paul Svensson.
KOKOSRIS
• 5 dl Kokt Frebaco Kvarn Havreris
• 1 Burk kokosmjölk, Kung Markatta
• 2st Lagerblad
• 1-2dl Havregrädde
• Citrontimjankvistar
Gör såhär;
Koka upp Havreris med kokosmjölk, citrontimjankvistar och lagerblad. Låt svalna i kyl, plocka sedan bort örterna. Rör i havregrädde till önskad konststens vid servering.
HAVTORN OCH GRANITÉ
• 2 dl Sockerlag 50/50
• 2 dl Havtornsjuice
• 4 msk Frusna havtorns bär
• 1 msk Plockad citrontimjan (spara kvistar till riskoket)
Gör såhär;
Blanda juice med sockerlag och frys. Rör om blandningen i frysen då och då för jämnt resultat. Skrapa blandningen till is vid servering.
HAVREKROKANT
• 2 dl Havreflingor
• 2 msk Sirap
• 1 dl Råsocker
• ¼ tsk Bakpulver
• 75 g Smör
• 2 msk Grädde
• 1 tsk Havssalt
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med havreflingor, grädde, socker, sirap och bakpulver. Stryk ut smeten tunt med hjälp av en sked. Strö på lite havssalt och baka av i ugn 5–7 min tills gyllenbruna och karamelliserade. Tag ut havrekorkanten och låt svalna på bänken. Lösgör och toppa varje dessert.
SERVERING
Fördela riset i botten. Toppa med granité och bär. Fördela timjanblad över och toppa med havrekrokant.
