I samarbete med StinasMat

INGREDIENSER:

Havreris med curry:
3 dl havreris
1 gul lök
1-2 tsk gult currypulver
1-2 msk flytande matfettsblandning
1 grönsaksbuljongtärning
5-8 dl vatten

Kycklingfärsbullar:
500 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
1 tsk salt
1-2 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
1-2 krm svartpeppar
1 ägg
1-2 msk riven ingefära
Chiliflakes efter eget tycke

Grönsaker:
400-500 g valfria grönsaker, färska eller frysta
Salt
Peppar
Ev. Sweet chilisås

Sojasås:
2,5 dl lätt crème fraiche
1-2 msk japansk soja
1 msk sweet chilisås
Chiliflakes

GÖR SÅHÄR:
Havreris med curry:
1. Hacka löken smått
2. Starta en kastrull med matfettsblandning i
3. Tillsätt lök och curry och fräs ihop tills löken mjuknat något
4. Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra ihop
5. Tillsätt sedan riset, buljongtärningen och vatten efter hand.
6. Rör om då och då och smaka av när konsistensen på havreriset känns bra, tillsätt vatten efter hand

Kycklingfärsbullar:
1. Blanda ihop alla ingredienser och formar till bullar/biffar
2. Stek på medelvärme i stekpanna med flytande matfettsblandning
3. Klara efter ca 10-15 min

Grönsakerna:
1. Skär valfria grönsaker i önskad storlek, t.ex. broccoli, paprika, haricoverts. (Går utmärkt att använda färdigskurna wokgrönsaker också)
2. Stek i en stekpanna med flytande matfettsblandning, krydda med salt, peppar och ev sweet chilisås

Sojasås:
1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen
2. Smaka av och tillsätt chiliflakes efter eget tycke och smak.

Slutligen:
Blanda ihop ris, grönsaker och kycklingfärsbullarna och servera med sojasåsen. Hoppas det ska smaka!

Havre-risgrynsgröt
Färgsprakande skål med havreris, lårkycklingfilé och ugnsrostade grönsaker
Havreris med curry, grönsaker och smakrika kycklingbullar, serverat med en sojasås
Chili con carne på havreris
Pokebowl på Havreris
Värmande kikärtsgryta med spenat
Röd curry med luftigt Havreris
Bolognese med Havreris
Sushi på svenska – av Svenskt Havreris
Risotto på havreris
Grönsakschili med curryrostade kikärter och havreris
Pilaff Kvarngryn
Mexikansk gryta med matvete och mangosallad
Kamutvetesallad med halloumi
Poké bowl med vattenmelon och råris
Matdurumsallad med sparris och jordgubbar
Mathavresallad med kantareller, getost och rödbetor
Marockansk aubergin- och kikärtsgryta – av Svenskt Havreris
Kåldolme 2020 – av Svenskt Havreris
Kokosris med havrekrokant och havtorn – av Svenskt Havreris
Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse