
Ingredienser
- 4 st äggulor (Tips! Gör maränger på äggvitorna)
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 kruka dragon
- 1 kruka kruspersilja
- 6 dl matolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke.
- Vispa alltsammans poröst. Häll därefter i oljan, sakta eftersom du vispar. OBS! Häll inte i för mycket åt gången.
- Vispa tills oljan är slut.
- Ta loss bladen från dragonen och kronorna från persiljan. Finhacka dem och lägg i majonnäsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Den kan vara lite skarp i smaken, låt den vila i kylen ett dygn så blir den mer balanserad.
TIPS:
Återigen en majonnäsbaserad sås, så se till att äggen och oljan har samma rumstemperatur innan du sätter igång. Och smaka av med nydiskade bestick.