Ingredienser

  • 4 st äggulor (Tips! Gör maränger på äggvitorna)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka kruspersilja
  • 6 dl matolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke.
  2. Vispa alltsammans poröst. Häll därefter i oljan, sakta eftersom du vispar. OBS! Häll inte i för mycket åt gången.
  3. Vispa tills oljan är slut.
  4. Ta loss bladen från dragonen och kronorna från persiljan. Finhacka dem och lägg i majonnäsen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Den kan vara lite skarp i smaken, låt den vila i kylen ett dygn så blir den mer balanserad.
TIPS:

Återigen en majonnäsbaserad sås, så se till att äggen och oljan har samma rumstemperatur innan du sätter igång. Och smaka av med nydiskade bestick.