Ingredienser

  • 2 äggulor (Tips! Gör maränger på äggvitorna)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk sherryvinäger
  • 3 sardeller i olja (OBS! Ej sardeller i vatten)
  • 60 g riven parmesanost ”Reggiano”
  • 1 king solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök.
  • 3 dl matolja
  • Saften och rivet skal från 1 citron

Gör så här

  1. Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke.
  2. Vispa tills blandningen blir porös.
  3. Häll i oljan sakta samtidigt som du fortsätter att vispa. Häll inte i för mycket åt gången .
  4. Vispa tills oljan är slut.
  5. Riv citronskalet och lägg det i majonnäsen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Finhacka sardellerna och lägg i.
  8. Riv ner vitlöken och vänd ner den tillsammans med parmesanosten.

TIPS:
Dijonsenap har en syrligare smak med mer sting än vanlig svensk senap. Använd den sort du tycker bäst om.