
Ingredienser
- 2 äggulor (Tips! Gör maränger på äggvitorna)
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk sherryvinäger
- 3 sardeller i olja (OBS! Ej sardeller i vatten)
- 60 g riven parmesanost ”Reggiano”
- 1 king solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök.
- 3 dl matolja
- Saften och rivet skal från 1 citron
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke.
- Vispa tills blandningen blir porös.
- Häll i oljan sakta samtidigt som du fortsätter att vispa. Häll inte i för mycket åt gången .
- Vispa tills oljan är slut.
- Riv citronskalet och lägg det i majonnäsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Finhacka sardellerna och lägg i.
- Riv ner vitlöken och vänd ner den tillsammans med parmesanosten.
TIPS:
Dijonsenap har en syrligare smak med mer sting än vanlig svensk senap. Använd den sort du tycker bäst om.