Ingredienser

4 portioner

”En riktigt smakrik fiskrätt!”

Torsken:
500-600 g torksryggfilé
1 pkt färskost, vitlök och örter.
2 msk olivolja
1 kruka basilika
En klick smör
salt och peppar

Grynerna:
3 dl Svenska Kvarngryn
4 tomater
1 vitlök solo
1 buljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl vatten
olivolja
2 tsk dijonsenap

Gör så här

Torsken:

Hacka basilikan och blanda med olivoljan och färskosten. Stek torsken, i smöret, ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Bred över färskosten och baka i ugn 200 grader ca 7- 10 minuter, eller till fisken har en innertemperatur på 56 grader.

Grynerna:

Hacka tomaterna och vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i ett par minuter, slå sedan på grynen och tomaterna och blanda runt några varv. Slå sedan över vin, vatten och lägg i buljongtärningen och låt koka ca 15 min. Innan servering blanda i dijonsenap och smaka av med salt och peppar.

Lisa säger:
Torsk är en fin proteinkälla som även ger många mineraler som zink, magnesium och selen. Som de flesta fiskar är torsken även rik på vitamin  E och D. Kvarngrynen är oprocessade, ekologiska, klimatsmarta och snabbtå Dessutom nyttigt tack vare sitt låga GI värde som stabiliserar blodsockret.