
Ingredienser
4 portioner
- 3 dl Svenska Kvarngryn
- 1 vitlök solo
- 1 tomat
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2,5 – 3 dl vatten
- 1 citron (skal och saft)
- 3 – 4 msk tahinipasta
- 1 rejält knippe mynta och persilja
Harissa morötter:
- ca 7 – 8 morötter
- 1 torkad anchopeppar
- 2 dl hett vatten
- 3 tsk spiskummin
- 3 tsk torkad koriander
- 2 – 3 msk tomatpuré
- ca 0,5 dl sesamfrö
- olivolja
- salt
Gör så här
Börja med att lägga anchopepparn i 2 dl hett vatten. Tärna tomat och hacka vitlöken. Lägg dem tillsammans med kvarngrynen i en kastrull, häll i vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka i ca 10 – 15 min.
Skala och skär morötterna i stavar. Stek dem i olivolja ett par minuter. Hacka den uppblötta pepparn men spara vattnet. Lägg pepparn i pannan med morötter. Krydda med koriander och spiskummin. Klicka i purén och ha även i sesamfröna. Blanda runt och slå på vattnet du sparat efter pepparn. Låt koka i ca 10 – 15 min. Smaka av med salt.
När grynen är kokta blanda i tahinipastan, riv i skalet från citronen och pressa i saften. Hacka örterna och blanda i dem. Smaka av med salt.