Ingredienser

10 portioner

Tabbouleh

• 2 dl Svensk Matdurum
• 2 msk grönsaksbuljong
• 2 tomater
• ½ gurka
• 1 röd paprika
• 1 liten gul lök
• ½ dl bladpersilja, hackad
• ½ dl mynta, hackad
• citronjuice
• olivolja
• flingsalt
• svartpeppar

Rotfruktssandwich

• 200 g riven prästost
• 1 rödlök
• 1 msk smör
• 50 g ruccola
• 200 g färskost French herbs
• 1 jalapeno
• Rotfruktsbröd palsternacka & morot

Gör så här

Tabbouleh


Koka matdurumi grönsaksbuljong enligt förpackningen. Låt svalna. Skär tomater, gurka och paprika i små tärningar. Finhacka löken. Blanda matdurum med de skurna grönsakerna, persiljan och myntan. Smaka av med citronjuice, olivolja, salt och peppar.

Grillad rotfruktssandwich


Skiva rödlöken tunt och bryn den i smör. Hacka jalapenon. Lägg ut brödet och dela det. Bred på färskosten på både botten och locket. Toppa botten med ruccolan, den rivna osten, den stekta löken och den hackade jalapenon. Lägg på locket. Grilla sandwichen i en smörgåsgrill. Servera med tabbouleh-salladen.