
Ingredienser
4 större portioner eller 6 förrätter
- 2 dl matvete
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 3 tsk riven ingefära
- Saft och skal från 2 st lime
- 2 pressad vitlöksklyftor
- 4 msk fishsauce
- 2 tsk råsocker
- 1 kruka hackad koriander
SYRADE GRÖNSAKER
- 1 morot
- 1 liten palsternacka
- 1 paprika
- 1 bit purjolök
- 3 msk vinäger
- 3 tsk socker
- 2 tsk dillfrö
Gör så här
- Koka upp vatten med buljongen och häll i matvetet.
- Låt det sjuda i cirka 12-15 minuter.
- Låt det sedan svalna.
- Blanda alla ingredienser väl tills sockret har löst upp sig.
- Häll sedan i matvetet, de syrade grönsakerna och 500 g skalade räkor.
SYRADE GRÖNSAKER
Gör dem gärna kvällen innan om du kan.
- Strimla alla grönsaker fint.
- Rör ihop vinäger, socker och dillfrö och slå det över grönsakerna.
- Låt det stå och marinera i minst två timmar.
- Servera dem sedan med till exempel skalade räkor.
”De nyttiga bakterierna i syrad mat gör att mindre nyttiga bakterier inte trivs i vår kropp. Det ger oss starkare immunförsvar och ett friskare liv. Och ingefära är en superrot! Den är antiinflammatorisk och stärker ditt hjärta.” – Lisa Munters, kostrådgivare