Ingredienser

4 port
420 kcal

• 600 g rödspättafiléer utan skinn
• 60 g färskost
• några blad färsk spenat
• salt och vitpeppar
• 1 klick smör
• 200 g kålrot
• 1 st apelsin
• 20 g vattenkrasse
• 4 dl Svenskt matdurum
• 4 dl vatten
• 1 st grönsaksbuljongtärning

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp spättafiléerna med den tidigare skinnsidan uppåt. Salta och peppra, bred sedan på färskost och lägg på några spenatblad. Rulla ihop tajt. Smörj en ugnsform och lägg i rulladerna med skarven nedåt. Klicka över lite smör. Ställ in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Koka matdurum i grönsaksbuljong ca 10 minuter. Medan fisken och matdurum tillagas, skala och råriv kålroten och lägg i en skål. Finriv apelsinskalet och pressa ur saften över kålroten. Klipp över krasse och vänd runt. Servera rulladerna med matdurum och kålrotssalladen.

CECILIAS HÄLSO- OCH HÅLLBARHETSTIPS:

När du lagar fisk, välj alltid en miljömärkt sådan. Spätta är en fisk som är perfekt till rullader och dessutom nyttig och god. Det svenska durumvetet är både godare, nyttigare och mer klimatsmart att äta till än det vita riset. Kålroten förtjänar en högre status på vårat matbord. Mycket fräsch att riva och en rotsak som vi odlar i Sverige. Krasse och apelsin sätter en trevlig touch.