Ingredienser

4 portioner

  • 2 ½ dl matvete
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk bakpulver

Marinerade jordgubbar och hallon

  • ½ vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 liter hallon
  • 1 msk hallonvinäger

Gör så här

  1. Koka upp 4 deciliter vatten och slå det över matvetet. Låt det stå i någon timme.
  2. Mixa matvetet och de övriga ingredienserna med stavmixer. Låt stå i cirka 30 minuter.
  3. Grädda i våffeljärn.

Marinerade jordgubbar och hallon

  1. Skölj och dela jordgubbarna. Blanda dem med hallonen och häll över vinägern.
  2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur hälften.
  3. Vispa grädden och blanda den med den urskrapade vaniljen. Lägg upp bären och grädden på våfflan och ät genast.