Ingredienser

4 PORTIONER

  • 4 dl matkorn 
  • 2 pkt saffran 
  • 3 bananschalottenlökar
  • 1 vitlök (King solo)
  • 2 röda chili
  • 200 g ärtor
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 knippen färsklök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl olja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 100 g smör
  • 150 g parmesanost

SKALDJUR

  • 1 pkt blåmusslor 
  • 2 schalottenlökar 
  • 1 vitlök (King solo)
  • 1 dl vitt vin
  • ½ dl matolja
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 kokta havskräftor
  • 500 g räkor
  • 200-250 g färsk torsk
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Häll oljan i en stor kastrull. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs dem med saffran och matkorn. Häll på vitvinet och buljongen och låt sjuda i 10-15 minuter. Lägg i smöret efter 10 minuter.
  2. Skär sparrisen, koka den i lätt saltat vatten cirka 10 sekunder. Låt svalna.
  3. Skär bort blasten på färsklöken och gör likadant med den som med sparrisen.
  4. Skiva chilin och blasten från löken tunt. Riv osten och hacka bladpersiljan.
  5. Smaka av paellan med salt och peppar. Lägg ner grönsakerna och ärterna.

Tillsätt osten under omrörning. Garnera sedan med fisk och skaldjur.

SKALDJUR

  1. Skala och hacka lökarna. Häll oljan i en kastrull och lägg ner löken samtidigt som musslorna. Häll på vitt vin och 1 deciliter vatten. Lägg på ett lock och låt koka tills musslorna öppnar sig.
  2. Ta upp musslorna och häll spadet i paellan. Skala räkorna.
  3. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme tills de får gyllenbrun färg.
  4. Dela torsken i fyra bitar. Stek fisken i smör på skinnsidan först.
  5. Lägg upp fisk och skaldjur med paellan och toppa med persilja.

TIPS: Salta gärna torsken i cirka 15 minuter innan stekning.