
Ingredienser
4 PORTIONER
- 4 dl matkorn
- 2 pkt saffran
- 3 bananschalottenlökar
- 1 vitlök (King solo)
- 2 röda chili
- 200 g ärtor
- 2 knippen grön sparris
- 2 knippen färsklök
- 1 knippe bladpersilja
- 1 dl olja
- 1 dl vitt vin
- 7 dl kycklingbuljong
- 100 g smör
- 150 g parmesanost
SKALDJUR
- 1 pkt blåmusslor
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlök (King solo)
- 1 dl vitt vin
- ½ dl matolja
- 4 pilgrimsmusslor
- 4 kokta havskräftor
- 500 g räkor
- 200-250 g färsk torsk
- 30 g smör
Gör så här
- Häll oljan i en stor kastrull. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs dem med saffran och matkorn. Häll på vitvinet och buljongen och låt sjuda i 10-15 minuter. Lägg i smöret efter 10 minuter.
- Skär sparrisen, koka den i lätt saltat vatten cirka 10 sekunder. Låt svalna.
- Skär bort blasten på färsklöken och gör likadant med den som med sparrisen.
- Skiva chilin och blasten från löken tunt. Riv osten och hacka bladpersiljan.
- Smaka av paellan med salt och peppar. Lägg ner grönsakerna och ärterna.
Tillsätt osten under omrörning. Garnera sedan med fisk och skaldjur.
SKALDJUR
- Skala och hacka lökarna. Häll oljan i en kastrull och lägg ner löken samtidigt som musslorna. Häll på vitt vin och 1 deciliter vatten. Lägg på ett lock och låt koka tills musslorna öppnar sig.
- Ta upp musslorna och häll spadet i paellan. Skala räkorna.
- Stek pilgrimsmusslorna på hög värme tills de får gyllenbrun färg.
- Dela torsken i fyra bitar. Stek fisken i smör på skinnsidan först.
- Lägg upp fisk och skaldjur med paellan och toppa med persilja.
TIPS: Salta gärna torsken i cirka 15 minuter innan stekning.