Ingredienser

VÅFFELSMET (4 PORT)

  • 2 1/2 dl Matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk bakpulver

MIN ENKLA SKAGENRÖRA

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 4 dl matolja
  • 200 g skalade räkor
  • 1 knippe av dill och gräslök
  • Saften från 1⁄2 citron
  • Lite sallad
  • Salt och peppar

Gör så här

VÅFFELSMET (4 PORT)

Koka upp vattnet och slå det över grynen, låt stå i någon timme. Använd en stavmixer och mixa ner de övriga ingredienser Låt stå i cirka 30 minuter. Grädda med rapsoljan i ett våffeljärn. Ställ gärna våffeljärnet på en bricka med lite hushållspapper ifall det rinner över.

MIN ENKLA SKAGENRÖRA

Vispa gulorna hårt tillsammans med vinägern och senapen till det blir ett skum. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omvispning tills den tjocknat. Nu är majonnäsen klar och du kan fortsätta med skagenröran. Hacka dill och gräslök fint och lägg ner detta i majonnäsen tillsammans med räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tillsammans med salladen på våfflan.