Ingredienser

4 portioner

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika 
  • 1 knippe färsklök
  • 2 vitlökar (King solo)
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl kokade matkorn
  • Lufttorkad ”coppa”
  • Fläskkarré
  • Olivolja av god kvalitet

Matkornssallad

  • 2 dl matkorn
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem på en plåt och strö över lite havssalt.
  3. Rosta grönsakerna i cirka 25 minuter, eller tills de har fått färg.

Ta ut och låt dem svalna.

Matkornssallad

  1. Koka grynen i 4 deciliter vatten, tillsätt salt och lökarna. Låt det koka i cirka 10 minuter. Dra sedan av och låt det svalna.
  2. Häll bort överflödigt vatten och blanda matkornen med grönsakerna.
  3. Plocka dragonbladen. Vänd ner dem med olivoljan. Salta och peppra.
  4. Lägg upp fläskkarrén på ett fat och njut tillsammans med salladen.