Ingredienser

4 portioner

Saffransbulgur
3 dl bulgur
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 g saffran (1 pkt)
1 dl russin
1/2 dl granatäppelkärnor
1/2 dl hackad färsk bladpersilja
1/2 msk olivolja

Rostad fänkål
2 fänkål
1 msk olivolja
flingsalt

Lax
300 g kallrök lax (gravad går också bra)

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja tills de mjuknat. Tillsätt saffran, vatten och buljongtärning och koka upp. Tillsätt bulgur och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna något och blanda sedan ner russin, granatäppelkärnor och hackad färsk bladpersilja. Ansa och skär fänkålen i klyftor, lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Rosta i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Bjud bulgursalladen med fänkål och lax.