Ingredienser

4 portioner

• 2 dl okokt råris + 1 msk risvinäger

Marinad
• ½ dl Japansk soja
• ½ dl sesamolja
• ½ dl risvinäger
• 1 msk lönnsirap
• 1 msk limesaft

Topping
• 1/2 vattenmelon
• 1 msk olivolja
• 200 g valfri svamp, skivad
• 2 avokado
• 2 morötter
• 1/2 rättika
• 1/2 gurka
• koriander, hackad
• 2 msk vita/svarta sesamfrön

Gör så här

Koka råriset enligt anvisning. Låt svalna något och blanda sedan i risvinäger.
Rör ihop marinaden. Tärna vattenmelonen och lägg i en skål med hälften av marinaden och låt dra. Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek svampen i 2-3 minuter på ena sidan. Häll över resten av marinaden, vänd svampen och stek i 2-3 minuter till. Dela avokadon och skiva tunt. Skala morötterna och hyvla på längden med en potatisskalare. Skala rättikan och hyvla tunt. Dela gurkan och skär i 1/2 cm halvmånar.
Fördela ris, vattenmelon, svamp och de övriga toppingingredienser i små högar i 4 skålar. Strö över koriander och sesamfrön.