Ingredienser

4 portioner

  • 12 små tortillabröd
  • 200 g fetaost
  • 200 g rökt sidfläsk av god kvalitet
  • 4 rödlökar
  • 4 msk kapris
  • 1 huvud romansallad
  • 1 ask machesallad
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 dl matvete

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt
  • 1 vitlök (King solo)
  • Salt och peppar
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Tärna fetaosten. Skiva baconet och stek det knaprigt.
  3. Skala och skiva rödlöken. Dela och skölj salladerna.
  4. Dela sparrisen, koka den i lätt saltat vatten cirka 15 sekunder. Låt svalna.
  5. Koka matvetet i lätt saltat vatten i cirka 10-12 minuter.
    Låt det sedan svalna.
  6. Blanda allt som en sallad och fylld tortillabröden med den.

Avsluta med yoghurtdressingen.

Yoghurtdressing

Riv vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar och tunna ut den med vattnet.