Ingredienser

  • 400 g lagrad prästost
  • 1 ägg
  • Pankoströbröd
  • Mjöl

TABBOULEH

  • 2 dl kvarngryn
  • 2 1/2 dl vatten
  • Salt
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 knippe salladslök (finstrimlad)
  • 1 knippe bladpersilja (hackad)
  • 1 knippe mynta (hackad)
  • 1 dl olivolja
  • Saften och rivet skal från 1 citron
  • Några körsbärstomater

Gör så här

  1. Dela osten i skivor och vänd dem först i mjöl och sedan i ägget. Se till att det finns ägg runt hela ostskivorna, så att de inte läcker ut vid stekningen. Rulla ostskivorna i ströbrödet och var noga med att de täcks helt av ströbrödet.
  2. Stek ostskivorna tills de får lite färg och servera dem med en gång.

TABBOULEH

  1. Sjud upp gryn, vitlök och vatten i cirka 15 minuter.
  2. Stek lite höstsvamp och blanda ner i grynen tillsammans med tomater.
  3. Tag av pannan och lägg ner örterna och smaka av med salt och peppar.