Ingredienser

4 portioner

  • Oxbringa
  • 600 g rimmad oxbringa
  • 2 gula lökar (hackade)
  • 1 morot (skivad)
  • 1 tsk svartpepparkorn

Matkornssallad

  • 1 gul lök (skivad)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök (King solo)
  • 3 dl matkorn
  • Salt och peppar

Färskost med pepparot

  • 100 g färskost (Cantadou eller liknande)
  • ½ pepparrotsstång (riven)
  • Salt och peppar
  • 4 st Västeråsgurkor

Gör så här

  1. Koka först oxbringan i vatten. Tillsätt grönsakerna och låt koka en stund. Prova genom att sticka en gaffel i köttet. När det lätt släpper från gaffeln är det klart.
  2. Dra av kastrullen och låt svalna.
  3. Skiva köttet i skivor och grilla dem. Salta och peppra.

Matkornssallad

  1. Koka matkornen i 5 deciliter vatten, tillsammans med salt, gul lök och skivad vitlök i cirka 12 minuter. Dra av och låt svalna.
  2. Skiva rödlök och salladslök och blanda ner i matkornsblandningen.
  3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten i cirka 3 minuter. Dra sedan av och låt sparrisen svalna. Ta upp dem och skiva ner i matkornssalladen.
  4. Vänd ner cirka 50 g machesallad i salladen.

Färskost med pepparot

Blanda alltsammans och lägg upp över oxbringan. Toppa med Västeråsgurkor delade på längden.