Ingredienser

  • 2 dl mathavre
  • 2 dl vatten
  • 175-250 g strimlad vitkål
  • 1 hackat äpple
  • 1 skivad rödlök
  • 1 tsk sirap
  • Salt

KARRÉ

  • 400-600 g strimlad fläskkarré
  • 1 skivad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 msk soya
  • 1 msk fond
  • 1,5 dl vatten

SALSA

  • 1 ask tärnade cocktailtomater
  • 2 msk tacosalsa

Gör så här

  1. Koka upp vatten med lite salt.
  2. Sjud sedan mathavren i cirka sju minuter.
  3. Stek vitkålen i lite olja tillsammans med rödlöken i cirka tre minuter.
  4. Tillsätt sedan sirapen och äpplet.
  5. Blanda i mathavren och smaka av med salt.

KARRÉ

  1.  Stek karrén med lök och vitlök i fyra-fem minuter.
  2. Tillsätt sedan curry, puré och sambal olek.
  3. Låt steka i två minuter.
  4. Häll sedan i soya, fond och vatten.
  5. Låt det koka i fem minuter.

SALSA

  1. Blanda tomaterna och salsan.
  2. Servera tillsammans med karrén och vitkålsmathavren i tortillabröd.
  3. Toppa med créme fraiche.

”Havre är en av våra nordiska superfödor. En fullkornsprodukt med liten klimatpåverkan men stor påverkan på ett förhöjt kolesterolvärde. Äpple och havre är en oerhört bra kombination eftersom de båda har kolesterolsänkande effekter.” – Lisa Munters, kostrådgivare