Ingredienser

4 portioner

• 3 dl matvete
• 1 rödlök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 tsk mald spiskummin
• 1 tsk mald paprika
• 1/4 tsk mald cayennepeppar
• 2 paprikor (valfri färg), grovt hackad
• 2 msk inlagda jalapeñoskivor
• 2 burkar krossade tomater
• 250 ml grönsaksbuljong
• 1 burk kokta svarta bönor, avrunna och sköljda
• 1 liten burk majs
• 1 tsk salt

Mangosallad
• 1 mango
• 2 avokado
• 8 körsbärstomater
• 2 msk limesaft
• 1 stor näve koriander, spara lite för servering
• 4 msk picklad rödlök

Gör så här

Koka matvetegrynen enligt anvisning.
Värm olja i en gryta. Hacka lök, vitlök och låt steka i några minuter tillsammans med spiskummin, paprika och cayenne. Tillsätt paprika, jalapeño, tomater, buljong och låt koka i 20 minuter. Rör i bönor och majs i grytan mot slutet av koktiden och smaka av med salt.
Tärna mango, avokado och tomater smått, blanda med limejuice, salt och hälften av koriandern. Servera grytan i skålar och toppa med matvetegryn, mangosallad, färsk koriander och picklad rödlök.