Ingredienser

4-6 portioner

• 4 dl mathavre
• 4 färska rödbetor
• 200 g / 1 liter färska kantareller eller valfri svamp
• 3 msk smör
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2-4 stjälkar grönkål, hackade
• 100 g getost, smulad
• 4 msk rostade valnötter
• 1 näve dill, finhackad

Dijon dressing
• 4 msk olivolja
• ½ citron, saft
• 1 msk dijon senap
• 1 msk honung
• ½ tsk salt

Gör så här

Koka upp mathavren enligt instruktionerna på förpackningen.
Skölj och skrubba rödbetorna noggrant. Lägg rödbetorna i kokande saltat vatten och låt puttra i 15-20 minuter, eller tills de är mjuka inuti. Skölj snabbt i kallt vatten, skala och skär i mindre bitar.
Stek kantarellerna i en torr medelvarm stor traktörpanna och låt vätskan koka in. Lägg i smör, vitlök och en nypa salt och låt steka i ungefär 5 minuter. Lägg i grönkålen mot slutet av tiden och stek snabbt tills den är krispig.
Arrangera mathavren på ett serveringsfat, vispa ihop dijondressingen och blanda ner i havren. Fördela rödbetor, kantareller och grönkål över havren. Toppa med smulad getost, valnötter och finhackad dill.