Ingredienser

4 portioner

• 2 dl Matdurum
• 1 litet knippe sparris
• 2 msk smör
• 4 stjälkar persilja, finhackad
• 4 stjälkar basilika, finhackad
• 150 g små gröna ärtor
• 2 msk citron
• 2 msk olja
• salt & peppar
• 1 knippa rädisor, skivade
• 150 g jordgubbar, skivade
• 150 g fetaost
• 50 g rostade pumpakärnor
• Krasse

Gör så här

Koka matdurumvetet enligt anvisning och låt sedan svalna. Trimma sparrisen, skär i större bitar och stek någon minut på medelhög värme i smör. Häll sparrisen över matdurumvetet tillsammans med de hackade örterna, ärtor, citron, olja, salt och peppar. Rör om så allt blandas och lägg upp på ett fat.
Toppa med jordgubbar, rädisor, smulad fetaost, pumpakärnor och krasse.