
Ingredienser
4-6 port
- 400 g Lammfärs eller nötfärs
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 msk Olja
- 400 g Krossade tomater
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Grillkrydda
- ½ tsk Curry
- 1 tsk Kanel
- 200 g Haricot verts
- 4 dl Råris
- 1½ liter Vatten
- 1 msk Salt
- 3 msk Olja
- 2 st Potatis
Gör så här
- Bryn köttfärs och lök med olja i stekpanna.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor.
- Dela bönorna och fräs dem i lite olja.
- Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 3 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5 – 8 min och häll sedan av riset i en sil.
- Skala och skiva potatisen.
- Häll 2 msk olja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 0,5 dl vatten.
- Tillsätt det avrunna riset blandat med köttfärsen och ringla över lite olja. Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
- Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.
- Smaklig måltid!