Ingredienser

4-6 port

  • 400 g Lammfärs eller nötfärs
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 msk Olja
  • 400 g Krossade tomater
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Grillkrydda
  • ½ tsk Curry
  • 1 tsk Kanel
  • 200 g Haricot verts
  • 4 dl Råris
  • 1½ liter Vatten
  • 1 msk Salt
  • 3 msk Olja
  • 2 st Potatis

Gör så här

  1. Bryn köttfärs och lök med olja i stekpanna.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor.
  3. Dela bönorna och fräs dem i lite olja.
  4. Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 3 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5 – 8 min och häll sedan av riset i en sil.
  5. Skala och skiva potatisen.
  6. Häll 2 msk olja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 0,5 dl vatten.
  7. Tillsätt det avrunna riset blandat med köttfärsen och ringla över lite olja. Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
  8. Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.
  9. Smaklig måltid!