
Ingredienser
4 port
- 3 dl Ekologiskt Kamutvete
- 3 dl vatten
- 1 tärning svampbuljong
- 30 gram torkad svamp
- ½ -1 butternutpumpa
- 1 ask (ca 250 g) cocktailtomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron, skalet
- 1 tsk chiliflakes salt och peppar olivolja
- 150 – 200 g parmaskinka
- Ruccola
- Parmesanost
DRESSING:
- 2 – 3 dl crème fraiche
- 2 tsk italiensk salladskrydda
- 2 msk tryffelolja
Gör så här
Koka upp vårt Kamutvete i vatten, tillsammans med buljongen och den torkade svampen. Låt koka 10 – 15 minuter. Skala och strimla pumpan, dela tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna.
Stek pumpan med tomaterna, pressa i vitlöken. Krydda med raspat citronskal, chiliflakes och salt och peppar. Häll i den färdigkokta veten och blanda ihop med pumpan.
Blanda ihop crème fraiche med salladskrydda och tryffelolja.
Lägg upp Kamutvetesalladen och riv (eller hyvla) över parmesan, strö över ruccolabladen och lägg på parmaskinkan.