Ingredienser

4 port
550 kcal/port
vegetariskt

Biffar:
• 2 dl gröna linser
• 8 dl vatten
• 2 dl Svenskt matvete
• 2 dl vatten
• 1 msk gul curry
salt och peppar
rapsolja att steka i

Crème:
• 1 näve ruccola
• 150 g färskost 23 %

Rotfrukter:
• 300 g morötter
• 300 g palsternacka
rapsolja
salt och peppar

Gör så här

Koka linserna och matvetet i varsin kastrull med angiven vattenmängd. Linserna tar ca 20 minuter och matvetet 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela rotfrukterna i slantar eller stavar och sprid ut dem på en ugnsplåt. Ringla över olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen och ställ klockan på 20 minuter. Mixa ruccolan med färskosten och ställ i kylen tills att maten är klar. Mixa linser, matvete, curry, salt och peppar till en smet som du sedan formar till biffar. Stek biffarna på medelvärme i olja. Servera med rotfrukter och ruccolacrème.

CECILIAS HÄLSO- OCH HÅLLBARHETSTIPS:

Vegetarisk mat har en lägre påverkan på miljön och rotfrukter är något vi kan odla i Sverige. Det är en fördel både hälso- och hållbarhetsmässigt att äta rotfrukter, linser och inte minst matvete. Hur ofta har du inte slängt ruccola som börjat slokna? Det är massor med smak i ruccolan och är därför god att mixa i crèmer och dressingar, när den inte är lika spänstig längre.