
Ingredienser
4 portioner
- 2 ½ dl matvete
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 ägg
- 3 msk rapsolja
- 2 tsk bakpulver
Sotad gravlax med vit sparris
- 200 g gravad lax
- 8 vita sparrisar
- Plockad sallad av valfri sort
- Olivolja
Gör så här
- Koka upp 4 deciliter vatten och slå det över matvetet. Låt det stå i någon timme.
- Mixa matvetet och övriga ingredienser med en stavmixer. Låt stå cirka 30 minuter.
- Grädda smeten i våffeljärn.
Sotad gravlax med vit sparris
- ”Sota” gravlaxen direkt i stekpanna på högvärme. Dela sedan laxen och lägg upp den på våfflan.
- Koka vit sparris i lätt saltat vatten. Dra den av värmen och låt den ligga kvar i kastrullen i cirka 15 minuter.
- Dela sparrisen och lägg upp den tillsammans med salladen och laxen på våfflan. Ät genast.