Ingredienser

4 portioner

  • 2 ½ dl matvete
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk bakpulver

Sotad gravlax med vit sparris

  • 200 g gravad lax
  • 8 vita sparrisar
  • Plockad sallad av valfri sort
  • Olivolja

 

Gör så här

  1. Koka upp 4 deciliter vatten och slå det över matvetet. Låt det stå i någon timme.
  2. Mixa matvetet och övriga ingredienser med en stavmixer. Låt stå cirka 30 minuter.
  3. Grädda smeten i våffeljärn.

Sotad gravlax med vit sparris

  1. ”Sota” gravlaxen direkt i stekpanna på högvärme. Dela sedan laxen och lägg upp den på våfflan.
  2. Koka vit sparris i lätt saltat vatten. Dra den av värmen och låt den ligga kvar i kastrullen i cirka 15 minuter.
  3. Dela sparrisen och lägg upp den tillsammans med salladen och laxen på våfflan. Ät genast.