Ingredienser

4 port
540 kcal
Laktosfri

• 500 g lammfärs gärna svenskt och eko
salt och peppar
• 4 skivor coppa
• 4 dl Svenskt matvete
• 4 dl vatten
• 1 st grönsaksbuljongtärning
• 2 msk hackad mynta

Salsa:
• 2 st tomater
• 200 g jordgubbar (färska eller tidigare frysta)
• 2 msk hackad mynta
• 1 st rödlök
• 1 tsk sambal oelek
salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp coppan på plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 15 minuter. Låt chipsen svalna. Skär tomater och jordgubbar i små tärningar, ca 1×1 cm. Hacka myntan och rödlöken smått. Lägg undan hälften av myntan. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och sambal oelek efter önskemål. Blanda salt och peppar i färsen och forma biffar och stek eller grilla. Koka matvetet med grönsaksbuljong under tiden. Rör ner resterande mynta i matvetet.

CECILIAS HÄLSO- OCH HÅLLBARHETSTIPS:

De gånger vi äter kött bör det vara av god kvalitet och så hållbart det går. Därför rekommenderar jag svenskt eko-lamm. Djur som betar gräs har ett högre näringsvärde än djur som är uppfödda på kraftfoder. Matvete är både mer hälsosamt och klimatsmart än ris och passar utmärkt till denna rätt. Salsan har en naturlig sötning ifrån jordgubbarna och ger fin smak i kombination med syran och hettan från de andra ingredienserna.