Ingredienser

4 port
495 kcal/port

• 4 st orientaliskt bröd eller tortillabröd
• 400 g kycklingfilé
• 1 st rödlök
• 160 g blomkål
• 1 dl Svenska kvarngryn
• 1 dl vatten
• några salladsblad
• 1 dl yoghurt 10%
• 1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här

Strimla kycklingfilén, rödlöken och blomkålen till munsbitar. Fräs i lite olja tills att kycklingen är klar och blomkålen mjuknat. Salta och peppra. Låt svalna. Koka samtidigt kvarngryn ca 12-14 minuter enligt anvisning och låt svalna. Rör ut sambal oelek i yoghurt och smaksätt med salt. Lägg wrap med salladsblad, kycklingmix, kvarngryn och ringla över den smaksatta yoghurten. Vik ihop!

CECILIAS HÄLSO- OCH HÅLLBARHETSTIPS:

Blomkål och kvarngryn gör maträtten mättande med mycket fibrer. Det gör att du kan minska mängden kyckling mot en vanlig portion på ca 125 g. Kvarngrynen har en högre proteinhalt än t ex ris och ger därför en längre mättnadskänsla.