Ingredienser

4 port
495 kcal/port

• 500 g kycklingfärs
• 3 dl Svenskt matdurum
• 2,5 dl vatten
• 1 krm salt
fett att steka i
• 1-2 st salladslök
• 1-2 st morötter
• 1 kruka basilika
• 1 burk krossade tomater
• 1 msk kycklingfond
• 20 st kalamataoliver
• 1 tsk chiliflakes

Gör så här

Koka matdurum enligt anvisningarna. Skär salladslök och morötter i mindre tärningar. Stek kycklingfärsen på relativt hög värme, utan att röra runt för mycket, då risken finns att den börjar koka istället. När färsen har fått färg så vänder du ner grönsakerna och krossade tomater. Sjud detta på lägre värme under omrörning några minuter. Vänd ner matdurum, hackad basilika och oliver. Smaksätt med chili och kycklingfond.

CECILIAS HÄLSO- OCH HÅLLBARHETSTIPS:

Durumvetet är ett fantastiskt gott och nyttigt alternativ till ris. Den här rätten är enkel att göra och smart att ta med som matlåda med allt-i-ett.