Ingredienser

4-6 portioner

Rödkålssallad 

  • 3 dl kvarngryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 300 g rödkål
  • 1/2 rödlök
  • 2 svenska äpplen
  • 1/2 dl granatäppelkärnor
  • 6 torkade aprikoser 

Apelsindressing 

  • 1/2 dl juice + skal från en ekologisk apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk fryst basilika
  • 1 krm flingsalt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Koka kvarngryn i vatten och buljong, enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva rödlöken tunt och lägg i kallt vatten i 30 minuter. Strimla rödkålen fint. Kärna ur äpplena och skiva tunt. Kärna ur granatäpplet och strimla aprikoserna. Skölj och riv skalet från en ekologisk apelsin och pressa juicen. Blanda med olja, äppelcidervinäger, honung och basilika. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från löken och blanda samman kvarngryn, rödkål, lök, äpple, granatäppelkärnor och aprikoser. Ringla över dressingen och massera in i salladen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna salladen stå och dra sig en stund före servering.