
Ingredienser
4 portioner
- 2,5 dl Svenskt Matvete
- 1 dl röda linser
- 1 gul lök
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 vitlök solo
- 1 bit ingefära (4 cm)
- 3 limeblad
- 2 tsk röd currypasta
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk cocosmjölk
- 1 burk tomatkross
- 3 – 4 dl vatten
- olja
- salt
Frisk sallad:
- 1 morot
- ½ gurka
- ½ rödlök
- 1 tomat
- 1 lime (skal och saft)
- 1 knippe färsk koriander
- salt, chiliflakes
Gör så här
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs allt i oljan någon minut. Lägg i linser och matvetet. Blanda i currypasta och tomatpurén, smula i limeblad och buljong. Häll sedan på krossade tomater och cocosmjölken och rör i grytan så allt blandas ihop. Häll i vattnet och låt det koka under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt.
Salladen:
Skala och riv moroten. Finhacka gurkan, rödlöken och tomaten. Lägg tillsammans i en skål och riv över skalet från limen och pressa i juicen. Hacka över koriandern och smaka av med salt och chili.