Ingredienser

  • 3 dl matkorn
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 finhackade bananschalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g riven lagrad prästost
  • 50 g smör
  • 4 dl nyplockade kantareller
  • 2 st kokta humrar

Gör så här

  1. Koka upp grynen med två tredjedelar av buljongen. Skala och hacka lökarna och låt dem sjuda tillsammans med grynen i cirka 12-15 minuter.
  2. Vänd ner olivoljan och smöret, låt det koka ihop och tillsätt mer buljong om så önskas.
  3. Vänd slutligen ner riven prästost i grynblandningen och smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Låt det inte koka efter att du lagt i osten utan rör om tills den har smält.
  4. Rensa svampen och stek den i smör.
  5. Skala hummern och stek den lätt på ena sidan.
  6. Lägg upp hummern och svampen och servera genast.