Ingredienser

”Gör egna smarriga frallor”

8-10 st

25 gr jäst
2,5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl mathavre
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl special
olivolja till pensling

Gör så här

Smula jästen och blanda tillsammans med vatten, salt, olivolja och honung. Rör tills jästen löst sig. Blanda sedan i Mathavret samt vetekli och mjöl. Arbeta tills degen känns smidig (ca 5-7 minuter i degblandare, lite längre för hand). Dela sedan degen i åtta, eller tio, ungefär lika stora bitar och forma dem runda. Lägg på plåt och pensla med oljan. Lägg på plastfolie och sedan en bakduk och ställ i kylen över natten. Ta sedan ut plåten på morgonen och ta bort plast och bakduk. Låt ligga framme medan ugnen når 250 grader. Grädda sedan i ca 10 minuter.

Lisa säger:
Ett lyxigt hembakat bröd helt utan tillsatser och med ett högt fiber/mineral innehåll. Hjälper dig att hålla i gång magen!