Ingredienser

  • 1 kg lammrack
  • 16 st cocktailtomater
  • 50 g smör
  • 1 kruka timjan
  • 400 g gula kantareller
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 st bananschalottenlökar (finhackade)

KVARNGRYNSRAGU

  • 1 1/2 dl gryn
  • 3 bananschalottenlökar (finhackade)
  • 4 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl olivolja av god kvalitet

RÖDVINSSMÖRSÅS

  • 3 dl rött vin
  • 2 dl balsamicovinäger
  • 1 msk råsocker
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110 grader. Bryn köttet på båda sidor tillsammans med vitlöksklyftorna och sätt en köttermometer i mitten på racket.
  2. Ställ termometern på 56 grader i kärntemperaturen. När det är klart så salta, peppra och hacka timjan och gnid in i köttet. Tranchera och servera.

KVARNGRYNSRAGU

  1. Koka upp grynen och låt sjuda i cirka 12 minuter.
  2. Häll av och blanda ner lök och olivolja medan det är varmt. Stek kantarellerna och blanda dem med grynen.

RÖDVINSSMÖRSÅS

  1. Smält sockret i en kastrull.
  2. Häll på vinet och vinägern.
  3. Koka ned tills en och en halv deciliter återstår.
  4. Klicka i smöret under omrörning (var försiktig).
  5. Servera.