Ingredienser

Ölbräserad hjärthögrev. Med morötter, salladslök och röd steklök.

  • 800 g högrevshjärta
  • 30 g citrontimjan
  • 2 st morötter
  • 150 g osaltat smör
  • 1/4 rotselleri
  • Kalvbuljong
  • 2 kg rödlök
  • Mörkt öl
  • 1 purjolök

Gör så här

  1. Bryn högreven så att den får färg runt om och lägg den i en gryta.
  2. Skala rotfrukterna och löken samt dela löken i bitar.
  3. Bryn grönsakerna och lägg ner dem i grytan.
  4. Häll ölet och kalvbuljongen i grytan så att det täcker köttet, lägg i örterna och låt alltsammans koka.
  5. Prova köttet med en stekgaffel. När köttet släpper från gaffeln är det klart.
  6. Lyft sedan upp högreven, låt den svalna men fortsätt att koka såsen i cirka 20 minuter till. Sila av den och koka ned den till cirka åtta deciliter, tillsätt 100 gram smör och låt såsen koka ihop tills den tjocknar.
  7. Servera med färdigkokt Matvete