Ingredienser

4-6 portioner

  • 3 dl kvarngryn
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk olja
  • 1 paket saffran
  • Lite pressad citron
  • Salt
  • 1 gul hackad lök
  • 2 hackade klyftor vitlök
  • ½ finhackad röd chili
  • 2 st hackade paprikor
  • ½ strimlad purjolök
  • 300-400 g kryddig korv (chorizo eller liknande)
  • 150 g kräftstjärtar
  • 200 g scampi (gärna marinerade i lite olja och vitlök)

RUCCOLACRÉME

  • Cirka 65 g ruccola
  • Skal och saft från 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g turkisk yoghurt

Gör så här

  1. 1. Koka upp vattnet tillsammans med de övriga ingredienserna.
  2. Låt grynen sjuda i cirka 10 minuter och häll sedan av överflödigt vatten. 
  3. Marinera scampin i lite olja och vitlök någon timme innan du lagar rätten.
  4. Stek lök,vitlök och chili tillsammans med korven tills de fått lite färg.
  5. Blanda sedan i scampin och låt den fräsa en kort stund.
  6. Häll i grynerna och grönsakerna.
  7. Blanda sist i kräftstjärtarna.

RUCCOLACRÉME

Mixa ruccolan tillsammans med vitlök limesaft, limeskal och hälften av yoghurten tills du får en slät smet. Vispa sedan i resten av yoghurten och smaka av med salt och peppar.

”Det är väl ingen hemlighet att vitlök är huskurernas huskur mot förkylningar. Det bekämpar virus och sänker dessutom blodfetter och blodtryck. Alla chilisorter är rika på antioxidanter som stärker immunförsvaret.” – Lisa Munters, kostrådgivare