Ingredienser

 

  • 400 gram älgfärs
  • 2 tsk Kummin
  • ca 10 Enbär
  • ½ röd chili
  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 Paprika
  • 3 msk Tomatpuré
  • 1 tetra krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl Svenskt Matvete
  • ca 4 dl vatten

Citronskal och créme fraiche

Gör så här

Hacka chilin och enbären. Fräs färsen tillsammans med kryddorna. Hacka löken och vitlöken blanda ner dem. Hacka paprikan och lägg ner den tillsammans med tomatpurén och låt det hela fräsa ett par minuter. Häll sedan i tomatkross och gryn. Smula ner buljongen och krydda med paprikapulver. Slå på ca  vatten och låt det småkoka i ca tio minuter. Servera med créme fraiche och rivet citronskal.