Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • ½ – 1 ask skivade jordgubbar
  • 1 tärnad mango
  • skal och saft från 1 lime
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ kruka strimlad basilika
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp buljong och vatten. Sjud sedan vetet i vattnet i 12 minuter.

Rör ihop lime, olivolja och balsamicovinäger. Blanda det med den strimlade basilikan. Häll blandningen över matvetet och blanda sedan i jordgubbar och mango. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Matvete med jordgubbar och mango serveras med fördel till en stekt eller grillad biff. Stek förslagsvis biffen ett par minuter på var sida, salta och peppra. Låt den sedan vila i pannan ytterligare några minuter innan servering.

”Vilken härligt fruktig salsa med massor av vitaminer och antioxidanter! Dessutom innehåller den massor av de snälla vattenlösliga fibrerna som vår mage mår så bra av.” – Lisa Munters, kostrådgivare