Ingredienser

 Cirka 4 portioner

  • 2 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt och peppar
  • ½ finhackad fänkål
  • 3-5 strimlade salladslökar
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk yoghurt eller gräddfil
  • Hackad dill
  • Rädisor
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med dillfrö och buljongtärning.
  2. Lägg i matvetet och sjud i cirka 15 minuter.
  3. Häll sedan av överflödigt vatten och salta och peppra.
  4. Låt matvetet svalna. 
  5. Blanda samtliga ingredienser tillsammans med matvetet, smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt gärna dill och skivade rädisor. 

Tips! Det här är gott att servera med lax. Stek laxen i cirka 2-3 minuter på varje sida. Tillaga den färdigt i ugnen på 175 grader. Cirka 7-10 minuter beroende på tjockleken.

”Rädisor är otroligt rika på C-vitamin som främjar upptaget av kalcium. Det ger oss starkare immunförsvar, friskare hud och starkare skelett. Laxen innehåller fleromättade fetter som Omega 3 som är livsnödvändiga för kroppen. De reparerar celler samt att de minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.” – Lisa Munters, kostrådgivare