Ingredienser

  • 3 dl kvarngryn
  • 3,5 dl vatten
  • Hackad rosmarin
  • Olivolja
  • Salt
  • 3-4 färska rödbetor delade i fyra bitar
  • ½-1 ask färska hallon
  • 120 g tärnad chévre

VINÄGRETT

  • 1 tsk honung
  • 4 tsk vinäger
  • 3 tsk skånsk senap
  • 3-4 msk olja
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten med olja, salt och rosmarin. Låt kvarngrynen sjuda i 10 minuter. Blanda dem sedan med rödbetorna, hallonen och chévren.

VINÄGRETT

Rör ihop alla ingredienserna och häll den färdiga vinägretten över kvarngrynsalladen. Tips! Servera med fördel till exempelvis lamm. Jag väljer gärna en lammentrecôte stekt med rosmarin, vitlök, salt och peppar. Stek den 3-4 minuter på varje sida och ställ den sedan i ugnen tio minuter på 150 grader. Enkelt va?

”Ju färgstarkare en grönsak är desto mer rik är den på antioxidanter. Men rödbetor har många fler fantastiska egenskaper. Den är stärkande för blodet, har en renande effekt på levern och har dessutom förmågan att öka cellernas syreupptagningsförmåga.” – Lisa Munters, kostrådgivare