Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 7 äggulor
  • 60 g strösocker
  • 2 vaniljstänger (bourbon)

MATHAVREMÜSLI

  • 100 g macadamianötter
  • 1 dl mathavre
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl florsocker

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda mjölk, grädde, socker och äggulor i en bunke.
  2. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur dem.
  3. Lägg ner vaniljfröna i bunken och rör om.
  4. Värm i en kastrull tills sockret har smält, sila och häll upp smeten i en form.
  5. Grädda i ugnen (100 grader) tills brûléen har stannat.
  6. Ta ut den och strö på råsocker.
  7. Bränn ytan med en brännare och låt sockret bli knäckigt.

MATHAVREMÜSLI

  1. Sjud havren tills den har mjuknat och häll av överflödigt vatten.
  2. Lägg upp mathavren tillsammans med delade macadamianötter på en plåt och pudra över lite florsocker. Rosta i ugnen på 125 grader tills mathavren får färg.
  3. Blanda och servera med sommarens hjortron.