Ingredienser

”En kryddig klassiker på nytt sätt.”

6-8 portioner

Chilin:
500-600 gram nötfärs
4 dl matvete
1 gullök
2 vitlök solo
1 röd chili
3 msk persilja
3 msk spiskummin
1 buljongtärning
3-4 dl vatten
1 tetrapaket/burk krossade tomater
1 tetrapaket/burk vita bönor i tomatsås
1 tetrapaket/burk kidneybönor
Salt och peppar

Guacemole:
2 avocado
1 vitlök solo
3 msk crème fraiche
1 lime, skal och saft
½ tsk chiliflakes
Salt och peppar

Gör så här

Blötlägg veten i hett vatten medan du hackar lök, vitlök och chili. Fräs sedan upp hacket med nötfärsen, krydda med persilja och spiskummin. Salta och peppra. Lägg i de avrunna grynen och buljongtärningen, slå på ett par dl vatten (ev mer) Låt det hela koka i ca 10 min. Ha sedan i bönorna och smaka av med mer krydda efter tycke och smak.

Guacemole:

Riv vitlöken och skalet från limen. Blanda tillsammans med avocado, créme fraiche, lime juice och mixa i handmixer. Smaka av med salt och peppar och om du vill lite chili flakes.

Lisa säger:
Matvete har ett lågt GI värde tack vare sitt höga fiberinnehåll. Fibrer hjälper också till att hålla igång magen. Baljväxter innehåller mängder av B vitaminer, järn, kalium, magnesium, zink. Avokado innehåller bra fett, är fiberrik, minskar hungern och minskar sötsuget.