Ingredienser

4 port

  • 3 dl Matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 ask cocktailtomater
  • ½ rödlök
  • 1 tetra kidneybönor
  • 3 st gemsallad
  • 3 pkt bacon
  • Caesardressing:
  • 3 äggulor
  • ½ ask sardeller
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesan
  • 2,5-3 dl olja
  • ev lite vatten

Gör så här

Koka grynen med en tärning buljong. Klyfta salladen och låt roten vara kvar. Linda sedan 2 skivor bacon runt varje klyfta. Fäst baconet med tandpetare, annars lossnar det lätt när du steker. Fräs sedan i en het panna tills baconet är gyllene. Dela tomaterna och skiva löken. Blanda ner i de ljumna grynen.

Dressing: Blanda äggulor, sardeller, riven vitlök med dijonsenap och vinäger. Häll också i pressad citron och riven parmesan. Mixa det hela med stavmixer eller matberedare tills det är ordentligt blandat. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan långsamt i en fin stråle. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med peppar. Blanda ner dressingen i grynsalladen. Servera med den baconstekta salladen.