
Ingredienser
4 port
- 3 dl Matvete
- 4 dl vatten
- 1 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
- 1 ask cocktailtomater
- ½ rödlök
- 1 tetra kidneybönor
- 3 st gemsallad
- 3 pkt bacon
- Caesardressing:
- 3 äggulor
- ½ ask sardeller
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk vinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl riven parmesan
- 2,5-3 dl olja
- ev lite vatten
Gör så här
Koka grynen med en tärning buljong. Klyfta salladen och låt roten vara kvar. Linda sedan 2 skivor bacon runt varje klyfta. Fäst baconet med tandpetare, annars lossnar det lätt när du steker. Fräs sedan i en het panna tills baconet är gyllene. Dela tomaterna och skiva löken. Blanda ner i de ljumna grynen.
Dressing: Blanda äggulor, sardeller, riven vitlök med dijonsenap och vinäger. Häll också i pressad citron och riven parmesan. Mixa det hela med stavmixer eller matberedare tills det är ordentligt blandat. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan långsamt i en fin stråle. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med peppar. Blanda ner dressingen i grynsalladen. Servera med den baconstekta salladen.