
Ingredienser
4 portioner.
- 3 dl svenskt Matvete
- 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 500 g fläskkarré
- 0,5 dl BBQsås
- 4 msk soya
- 3 msk honung
- 1 tsk anchochilipulver
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 10 champinjoner
Örtaioli:
- 3 äggulor
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk vinäger
- 1 vitlöksklyfta
- mixade örter
- 2,5-3 dl olja
Gör så här
Strimla karrén och bryn i en wok eller stekpanna. Slå sedan på BBQsås, soya och honung. Fräs ett par minuter. Koka upp grynen med buljong och låt sjuda i ca tio minuter. Strimla paprikan, löken och dela champinjonerna. Lägg i grönsakerna och blanda runt. Fräs med ett par minuter och blanda sedan ner de färdigkokta grynen.
Aioli:
Blanda äggulor med vinäger och dijonsenap. Riv ner vitlöken och ta ett rejält knippe av dina favoritörter. Mixa sedan alltsammans. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och serveratill woken.