Ingredienser

4 portioner.

  • 3 dl svenskt Matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 500 g fläskkarré
  • 0,5 dl BBQsås
  • 4 msk soya
  • 3 msk honung
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 10 champinjoner

 

Örtaioli:

  • 3 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • mixade örter
  • 2,5-3 dl olja

Gör så här

Strimla karrén och bryn i en wok eller stekpanna. Slå sedan på BBQsås, soya och honung. Fräs ett par minuter. Koka upp grynen med buljong och låt sjuda i ca tio minuter. Strimla paprikan, löken och dela champinjonerna. Lägg i grönsakerna och blanda runt. Fräs med ett par minuter och blanda sedan ner de färdigkokta grynen.

Aioli:
Blanda äggulor med vinäger och dijonsenap. Riv ner vitlöken och ta ett rejält knippe av dina favoritörter. Mixa sedan alltsammans. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och serveratill woken.