Ingredienser

4 portioner

• Havreris (mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 2 burkar kikärter
• 1 lök
• 4 morötter
• 1 squash
• ½ tsk spiskummin
• ½ tsk torkad koriander
• 1 kanelstång
• Salt och peppar
• Färsk chili (ta bort kärnor) eller lätt torkad
• 1 påse spenat
• 9 dl vatten
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• Citron till servering

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek lök i en djup panna. Tillsätt kryddor och morötter. Låt kikärterna rinna av. Lägg i pannan tillsammans med morötterna. Smula tärningarna i vattnet och häll i pannan. Låt det koka upp.
  3. När morötterna är mjuka, tillsätt squashen. Låt det puttra i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt spenat och låt det puttra i några minuter till.
  5. Servera havreriset i skålar tillsammans med kikärtsgrytan. Pressa citron över för extra friskhet.