Ingredienser

4 portioner

2 dl Frebaco svenskt Havreris
1 knippe grön sparris
4 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
7 dl kycklingbuljong
1 msk smör
1 dl riven parmesan
salt
vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och koka den mjuk. Skär i mindre bitar.
  2. Finhacka vitlök och schalottenlök. Fräs vitlök och schalottenlök i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning.
  3. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Fiska upp lagerbladet.
  4. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesan och smör. Krydda risotton med salt och peppar. Toppa med sparris före servering. Flaga gärna över lite extra parmesan och citronzest.